SZABADIDŐ

Zalakaros környéke számtalan lehetőséget kínál a szabadidő eltöltésére, legyen szó természetközeli kirándulásról, vagy aktív kikapcsolódásról. 

Kis-Balaton / Kányavári-sziget

A Kányavári-sziget a Kis-Balaton fokozottan védett területe. A szigethez kiépített út vezet, melynek végén parkoló fogadja az autóval ideérkezőket. A kis szigetre egy különleges fahídon át érkezünk. A szigeten a Búbos Vöcsök tanösvényt alakította ki a Nemzeti Park Igazgatósága. A 15 állomásból álló tanösvény hossza kb. 1,5 km, egy óra alatt kényelmesen bejárható. Az információs táblák a Kis-Balaton madárvilágát mutatják be.

A sziget közepén egy fából épült madármegfigyelőhelyet találunk, a többszintes kilátótornyot újjáépítették, a hídról jőve, a madármegfigyelő előtti tisztáson balra kanyarodva érjük el pár perces sétával.

 

Távolság Zalakarostól: 13.5 km

Honlap: www.kisbalaton.hu

Elhelyezkedés: 46°36'55.5"N 17°10'06.6"E

Kápolnapusztai bivalyrezervátum

A rezervátum a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja. 

Itt él hazánk legnagyobb látogatható bivalycsordája. Az állatok megfigyelésében távcső segíti a látogatót, amellyel a szerencsések a dagonyázó, legelésző bivalyok mellett a fürgén futkározó ürgéket is láthatják. Téli időszakban a bivalyok az istállóban és az akörüli karámban vannak, közelről megfigyelhetők. Az egész évben nyitva tartó rezervátumon kitáblázott sétaút vezet végig, a kicsiket játszótér és állatsimogató várja.

 

Távolság Zalakarostól: 11 km

Honlap: www.bnfp.hu

Elhelyezkedés: 46°34'54.4"N 17°12'10.1"E

Parkerdő

A Zalakaros feletti domboldalt erdő borítja, amely a város tüdeje.

Az erdő szélén a Park utca folytatásában található Zalakaros egyik nevezetes pontja, az Erdészkilátó. 

A település Zalamerenye felöli határán található, ahonnan csodálatos panoráma tárul majd elénk a magasból.

Jó idő esetén tisztán látható a Kis-Balaton, illetve a Balaton-felvidék. A Parkerdő területén kellemes sétautak vezetnek, a Kilátó borozóban pedig megpihenhetnek és felfrissülhetnek a kirándulók.

Legkedveltebbek közé tartozik e hangulatos látogatóhely,mely egyaránt nyújt élményt felnőtteknek, családoknak és idősebbeknek is.

Elhelyezkedés: 46°36'55.5"N 17°10'06.6"E